2011. január 24., hétfő

A hullámok azonosítása

Kisebb idő telt el a legutóbbi bejegyzés óta ,  de nem fejeztem be a blogírást ;) :) .

A hullám elmélet 13 féle hullám mintát ír le . Nem számítva az egyes minták kombinálásából adódó újabb mintákat .
Tehát sok hullám kialakulási minta közül választhatsz , persze ott lehet a kérdés , hogy " most honnan tudjam , hogy jól számoztam a hullámokat ? " , és természetesen jogosan .
Gyakran az előző hullám adja meg , hogy milyen hullám van kialakulóban ( pl  az 1. hullámot követi a 2. , A-t követi a B ) .
De csak a kialakult helyzet után tudjuk teljes bizonyosságal megállapítani, hogy melyik hullám volt .
Tehát ahogy alakulnak ki a minták, szembe kerülünk olyan kérdésekkel , mint pl : " Ez úgy néz ki , mint az 5 hullámos  emelkedés  ,de ez most 1. , 3., vagy A hullám ?"

A helyes és helytelen megjelölést úgy tudod megkülönböztetni, hogy  az árak az általad meghatározott irányba mozdulnak el , tehát a sejtésednek megfelelően .
Ha pl egy impulzus hullámban a 3. hullám nem a leggyorsabban , és legmesszebbre mozdult el, akkor rossz a számozás ( persze vannak kivételek , mint  pl. az  árupiac ) , de a legtöbb esetben ez a tipikus .

Mondok egy példát  : A 2. hullám leggyakrabban  mélyre megy , és itt ér véget a  kis forgalom .
Ha tehát  látsz egy olyan esetet , hogy az ár visszapattan a .382-es szintről, és az előző  hullám magas forgalmú volt , ilyen feltételek mellett a helyes megjelölés : B  az A-B-C korrekciós hullámból , és nem a 2. hullám a hasonló szerkezetű 1-2-3 impulzus hullámból .


Mint látható, elég sok törvénye van az elméletnek ,  igyekszem minnél hamarabb beszerezni az elméletről szóló könyvet, illetve információkat .

Példákat a következő bejegyzésben mutatok .

6 megjegyzés:

  1. Szia!

    Tudsz nekem olyan oldalt ajánlani, ahol sokat foglalkoznak az Eliott hullám elemzésével? Kezdő szinten persze, milyen idősíkon érdemes használni?
    Szimpatikus az oldalad kár, hogy kevés a bejegyzés.

    VálaszTörlés
  2. Szia !

    Igen, www.elliottwave.com. Ez az oldal kifejezetten erről szól. Vannak fizetős, de van sok ingyenes anyaga is, amit lehet használni.

    Am köszi :). Sajnos nem igazán van rá időm :(

    VálaszTörlés
  3. Én ismerek egy Forex robotot ami havi 3-10% -ot hoz biztosan.2000$-tól lehet számlát nyini. Valóban nincs veszteség!Ha érdekel írj: csabid@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. érdekelni érdekel, csak most nincs rá keret... :S

    VálaszTörlés
  5. A Blog:
    http://offshorelovag.blogspot.hu/

    VálaszTörlés