2010. szeptember 28., kedd

Elliot hullámok

Rendkívűl érdekes, és hasznos elmélet . R.N. Elliot a húszas évek közepén kezdte el kidolgozni elméletét, számítógép hiányában Elliot kénytelen volt milliméter papírra dolgozni ( nem kis munka lehetett ám! ) Elliot rájött , hogy akármilyen értékpapír mozgását vizsgálta, újra és újra hasonló struktúrákat fedezett fel.
A teóriáját szinte tökéjre feljlesztve meghatározta a '29-es tőzsdei krachot, és az azt követő évek tőzsdei alakulását. Léteznek ún. Elliot-tréderek, akik nem is olvasnak politikai és gazdasági híreket, csupán a törvényeket alkalmazzák ( ami nem kevés sajnos ) , hihetetlen sikerrel. A hullámok napok- hetek alatt alakulnak ki, így érdemes  napi periodicitást alkalmazni ( vagy ha elég nagy monitorod van, akkor jó az órás és attól nagyobb ) . Bár nem ismerem az összes törvényét , de ez egy hosszabb távu befektetés, így nagyobb SL-ekkel érdemes dolgozni, így a tőke is nagyobb kell ,hogy legyen ( bár ez csak az én meglátásom ) . Tehát ha már van elegendő tőkéd, akkor érdemes ezzel foglalkoznod :) .

Mai és tegnapi  tréd eredmények:
gbp/jpy -56 pip
eur/usd -162 pip
gbp/usd - 32 pip
usd/chf 123 pip

u.i.: Az elkövetkező 1-2 hétben kb csupán a tréd eredményeket teszem fel, és igyekszem megtanulni az Elliot-hullámok törvényeit, így áttudom adni nektek is .

u.u.i.  : A MetaTrader 5 béta tesztelését egy időre felfüggesztettem, ugyanis iszonyat lassan töltődik be, és lassan frissit .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése