2010. október 15., péntek

Vélemény a forex versenyről

Egy fontos dolog az FX versenyekről : Sose nézd ( vagy csak nagyon ritkán, de inkább ne) a helyezést, mert ez befolyásol a döntések meghozatalában ( tapasztalat) .
Leírom mire gondolok : Látod, hogy elhúzott xy , ez hat rád pszichológiailag, és minden áron trédelni akarsz, és előtted lebeg célként a sok pip ( ami alapvetően jó dolog) , de így beléphetsz veszteséges trédekbe is.

Láttam , hogy vannak akik 10 lot-os megbízásokat adnak.
Ezt akkor lehet összeegyeztetni a money managementtel, ha skalpolsz . Egyébként meg szerencsejáték lesz a dologból .
Tehát , ha látsz egy trédet, amit megerősítenek indikátorok , és belépsz, akkor a pártól függően határozod meg az sl szintet ( pl EUR/USD kb 15 pip) . Ez egy 5% maximum kockázat  és 5000 USD tőke esetén 1,67 lot .
5 pip , 5% és 5000 USD tőke esetén : 5 lot .
Ezután esetleg jöhet a pozició porciózása , és a kockázat csökkentés, sl szint kintebb tolása a hosszabb távú kereskedéshez.

Láttam már egy pár esés magasról... konkrétan az egyik versenyző kockázatos játékot folytatot : 10 lotos megbízások , de lett egy kb 11.000 es margin call-ja...
Bár lehet 10 lotos megbízásokkal belépni egy trédbe ( money managementet enyhén figyelmen kívűl hagyva),
de akkor meg kell győződni arról, hogy arra fog e menni a tréd amerre nyitjuk a pozíciót , és hogy nem fog e annyira elmenni az ellenkező irányba, hogy kapjunk egy margin call-t .

Ha így csinálod , akkor esetleg bevethetsz kockázat kezelő stratégiákat ( pozició porciózása) .


u.i. : a daytrade stratégiákat nem igazán sikerült tesztelni, illetve ezekhez nem elég 2 hét, szóval azokat majd később közlöm .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése